Afwerking beurswandjes

(pop-up systemen)

stand informatie
Door de komst van de digitale printers is het tegenwoordig eenvoudig om een grote afbeelding samen met tekst in banen uit te draaien zodat u een grote afbeelding krijgt. De oude systemen hadden als nadeel dat ze uit panelen bestonden en geen mooi geheel vormden.

Afwerkingmogelijkheden:
PVC: PVC is een goedkope backing en makkelijk te snijden, daarentegen is het minder maatvast dan backing film. Na het oprollen en weer uitrollen is hij nog steeds recht. Een nadeel is echter dat het licht door laat.

Backing Film:
Deze film komt uit de verduisteringswereld. (bijv. zonwering) Voordelen van deze backing zijn onder ander dat hij stabiel (na oprollen en uit rollen nog steeds vlak) is, maar vooral dat hij lichtdicht is. Deze film is maatvast.

Problemen en oplossingen
Overlapping:
Bij het afdrukken is het verstandig om op elke baan een overlapping te printen en dit aan te geven met paskruizen. Wanneer dit niet het geval is en de baan een millimeter te kort is werkt deze fout steeds door tot en overlapping heeft.

Rechtstreeks printen op beschermfolie:
Wanneer u een gelamineerde baan te strak oprolt is de kans groot dat er een soort van rimpels ontstaan. Dit komt doordat de beschermfolie, de wanneer de een de "binnenbocht" moet nemen en de ander de "buitenbocht" vindt er wrijving plaats en kan het laminaat gaan schuiven. Nieuw is dat men regelrecht (in spiegelbeeld) op het laminaat printen kan, wat als gevolg heeft dat de kans op tunneling nihil is, door vermindering van het aantal lagen.

Originele accessoires:
Het gebruik van originele onderdelen is van groot belang. Magneetstrips worden door meerdere leveranciers verkocht. Elk magneetstripje heeft een andere poolafstand en sterkte. Samengevat als u op de print andere magneetstrips bevestigd dan op de wand, dan is het goed mogelijk dat bij het opbouwen van de stand zich problemen voordoen, zodat de banen niet sluiten.

Banaan vorming:
Het kan gebeuren dat bij het warm verwerken van prints de banen te snel op maat worden gesneden, met als gevolg dat in het midden van de print de baan een millimeter krimpt. Het gevolg is dat de banen boven en onder sluiten en in het midden niet. Dit kun je voorkomen door de banen de gelegenheid te geven hun natuurlijke rek terug te krijgen, door ze een
nacht te laten liggen. (alvorens op maat te snijden)

Terug naar overzicht

Bij Bootsma Technologies hebben we weer goed licht.

Vandaag zijn ons TL's vervangen door daglicht lampen. Om de kwaliteit van ons opplakwerkte te kunnen beoordelen is goed licht van essentieel belang.


Bootsma Technologies Zwolle
Nervistraat 12
8013 RS ZWOLLE
Tel. 038 - 444 64 22

Bootma Technologies Zaandam:
Ronde tocht 38
1507 CK ZAANDAM
Tel. 075 - 61 42 713

Info@bootsma-tech.nl

Volg ons ook op twitter !